Guus Meeuwis en vrouw Valérie gaan scheiden

De Brabantse zanger Guus Meeuwis en zijn vrouw Valérie hebben eerder dit jaar besloten om te gaan scheiden. Volgens beiden zijn ze uit elkaar gegroeid en is het tijd voor een nieuwe fase in hun gezinssituatie, vertelt Meeuwis op zijn website. Aan Shownieuws lichtte de goedlachse zanger hun gezamenlijke beslissing toe: “Hoewel we niet meer samen zijn zullen we altijd een gezin blijven met vier prachtige kinderen in het middelpunt. De kinderen zijn het belangrijkste in ons leven en de zorg voor hen en hun welzijn staat altijd voorop.” Het is een lastige beslissing voor beide partijen, maar uiteindelijk is het beter. Voor de komende tijd vraagt het koppel om hen en de kinderen met rust te laten zodat ze kunnen wennen aan het ‘nieuwe leven’.

Wat betreft financiën hebben de twee gelukkig alles tijdens het voltrekken van hun huwelijk in 2002 goed en duidelijk op papier gezet. Toentertijd zijn zij op huwelijkse voorwaarden getrouwd en niet in gemeenschap van goederen. Dit betekent dat Meeuwis niet automatisch de helft van zijn hele vermogen kwijt is na een scheiding. Er zullen in het verleden ongetwijfeld duidelijke afspraken gemaakt zijn omtrent de verdeling van het geld en het onroerend goed, maar dat is iets wat tussen hen besloten moet worden.

Guus Meeuwis gaat scheidenEen ding is echter al wel zeker: Meeuwis moet sowieso een bedrag aan alimentatie per maand gaan betalen. Samen met Valérie heeft hij vier kinderen: Pepijn (15), Sarah (12), Teun (9) en Jules (5). De hoogte van het bedrag wat Meeuwis moet betalen per maand hangt af van een aantal factoren: het inkomen van het gezin vóór de scheiding en het aantal kinderen. De rechter bepaalt uiteindelijk hoe hoog de alimentatie per maand zal zijn. Gezien Meeuwis als professioneel zanger aardig wat geld verdient en gezien hij samen met Valérie maar liefst vier kinderen heeft gekregen is er een grote kans dat de kinderalimentatie wellicht een paar duizend euro per maand zal zijn.

Wil jouw partner ook scheiden en hebben jullie samen kinderen? Lees het artikel “Uit elkaar gaan met kind” om te ontdekken wat je kan verwachten.